Minunea e ca a iesit chiar bun 🙂 desi e o combinatie din diverse retete de pe internet. Iata reteta noastra, executata vineri pe la ora 1 noaptea:
 Aprindem cuptorul la 180grade (treapta 2).
– O cana de zahar (200g)
– 2 pliculetze zahar vanilinat (DrOetker)
– Un pachet unt de masa moale, la temperatura camerei (200g)
Se amesteca cu mixerul cele de mai sus. Arata cam asa:
– 3 oua intregi, la temperatura camerei
Se adauga pe rand, cate unul, mixand bine dupa fiecare ou sa se incorporeze in unt.
– 2 cani de faina (500 de grame)
– 1 plic de praf de copt
Se amesteca separat
– 250ml lapte
Se adauga alternativ in compozitie, amestecand cu mixerul, o ligura faina cu praf de copt, putin lapte, si tot asa pana se incorporeaza si astea in mix.
Se obtine o compozitie de consistenta cremoasa (cam ca o smantana).
Se toarna 1/2 din compozitie in tava cu foaie de copt, sau unsa cu unt si tapetata cu faina, sau in tava de teflon, de care nu se lipeste. Tava noastra are 30cmx12cm, deci e destul de mare, la tavi mai mici probabil ies doua checuri.
In cealalta jumatate se adauga 3-5 linguri rase (dupa gust, aprox 50 g cacao) si apoi se toarna si ea in tava.
Cu ajutorul unei furculite, se adanceste aluatul cu cacao in cel de vanilie pentru obtinerea “modelului”.
Â
Am bagat tava in cuptor si am copt la 180 de grade Celsius timp de 45 de minute, relevant fiind clasicul test al scobitorii care, introdusa in chec, trebuie sa iasa curata atunci cand checul este copt.
Asta e rezultatul:


    Â
Cica un secret ar fi rasturnarea cu tot cu forma, pe o parte (una lunga 🙂 ) si lasarea sa seraceasca in aceasta pozitie, pentru a evita “lasarea” aluatului.
Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar pudra, sau se mananca direct 🙂
Leave a Reply