A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Checul minune

Minunea e ca a iesit chiar bun 🙂 desi e o combinatie din diverse retete de pe internet. Iata reteta noastra, executata vineri pe la ora 1 noaptea:

 Aprindem cuptorul la 180grade (treapta 2).

– O cana de zahar (200g)
– 2 pliculetze zahar vanilinat (DrOetker)
– Un pachet unt de masa moale, la temperatura camerei (200g)

Se amesteca cu mixerul cele de mai sus. Arata cam asa:

dsc_4051

– 3 oua intregi, la temperatura camerei
Se adauga pe rand, cate unul, mixand bine dupa fiecare ou sa se incorporeze in unt.

dsc_4057

– 2 cani de faina (500 de grame)
– 1 plic de praf de copt
Se amesteca separat

– 250ml lapte
Se adauga alternativ in compozitie, amestecand cu mixerul, o ligura faina cu praf de copt, putin lapte, si tot asa pana se incorporeaza si astea in mix.

dsc_4060

Se obtine o compozitie de consistenta cremoasa (cam ca o smantana).

Se toarna 1/2 din compozitie in tava cu foaie de copt, sau unsa cu unt si tapetata cu faina, sau in tava de teflon, de care nu se lipeste. Tava noastra are 30cmx12cm, deci e destul de mare, la tavi mai mici probabil ies doua checuri.

dsc_4065

In cealalta jumatate se adauga 3-5 linguri rase (dupa gust, aprox 50 g cacao) si apoi se toarna si ea in tava.

dsc_4067

Cu ajutorul unei furculite, se adanceste aluatul cu cacao in cel de vanilie pentru obtinerea “modelului”.

 dsc_4071

Am bagat tava in cuptor si am copt la 180 de grade Celsius timp de 45 de minute, relevant fiind clasicul test al scobitorii care, introdusa in chec, trebuie sa iasa curata atunci cand checul este copt.

Asta e rezultatul:

 dsc_4074      dsc_4075

dsc_40781      dsc_4080

Cica un secret ar fi rasturnarea cu tot cu forma, pe o parte (una lunga 🙂 ) si lasarea sa seraceasca in aceasta pozitie, pentru a evita “lasarea” aluatului.

Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar pudra, sau se mananca direct 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>