Despre cosmetice, se spune ca cele mai bune sunt cele care ii priesc copilului tau 🙂 si ca trebuie incercate ca sa iti dai seama daca ii sunt ok. Eu i-am luat asa:
– Servetele umede Pampers Sensitive (sunt mai bune decat Sanosan, la pampersi si servetele umede mizeaza pe marca Pampers)
– Ulei de masaj, Gel/Sampon de baie si Crema cu Panthenol pentru fundulet – Sansosan Sensitive (gama Sensitive de la Sanosan e pt copii cu piele sensibila si lui ii prieste)
crema cu panthenol se da dupa ce il stergi cu un servetel sau cu apa calda la fund, inainte de a pune noul pampers, se unge la fund dar si in fata si intre pliurile de la incheietura picioareleor, il protejaza anti-iritatii
– Bepanthen unguent pentru fundulet (cand se mai inroseste, se da o tura cu el, in loc de crema cu panthenol si ii trece imediat)
– Baneocin pudra (se da pe buric si pe sub, cu nadejde sa-l acoperi de pudra, la fiecare schimbat de pampers, pana cade buricul. Dupa ce a cazut, se curata cu spirt pana se inchide total locul)
– Betisoare fara opritor (cele cu opritor sunt f mari si le mai si cade vata din varf) – pentru curatat pavilionul urechii si buricul dupa ce cade, seara la toaleta fetei inainte de baita. Nu se baga in ureche niciodata!!!
– Spirt – pentru buric. nu il ustura, bebelusii nu au senzori la buric! daca plange, e pentru ca spirtul e rece si nu ii place nimic rece prin zona aia
– Vigantol – ti-l dau din spital la externare prima sticluta – 2 sau 3 picaturi (cat zice doctorul in functie de cat e de mare fontanela), se picura direct in gurita zilnic (nu in lingurita sau in altceva ca e uleios si ramane jumate pe lingurita)
– comprese sterile si fiole cu ser fiziologic (pentru toaleta ochilor si a nasului) – se picura o picatura in ochi si se sterge din exterior spre interior fiecare ochi cu alta compresa
– pompa de nas – se picura o picatura de ser in nas (doar daca e cazul, nu zilnic) , se lasa 5 secunde sa inmoaie mucozitatile, si apoi se trage cu pompita, acoperind nara cealalta
(Obs: toti copii plang cand li se curata ochii si nasul – nu le place deloc sa le picuri ser fiziologic nici in ochi nici in nas)
– Infacol – sirop anti-colici, se da doar din momentul in care incepe sa se stranga de burta si sa tipe, cate o fiola inainte de masa
Â
Ce medicamente mi-a zis mie doctorul sa am in casa :
(ele trebuie avute in caz de urgenta, dar nu se da nimic fara telefon la doctor sa zica el ce si care e doza care trebuie data!)
– supozitoare cu paracetamol pentru sugari
– panadol baby
– nurofen pentru copii
– novocalmin pentru copii
(astea sunt toate pentru diverse tipuri si grade de febra, in functie de caz zice doctorul ce se da si cat)
Obs: temperatura lor normala e intre 37-38, al meu are constant 37.4, nu e temperatura! si atentie! nu se pleaca niciodata cu copilul cu febra mare la spital,oricat de speriata ai fi, se da tel la doctor, se scade febra si apoi se pleaca cu el, altfel agitatia imbracatului si drumul cu masina ii mai poate urca cu un grad temperatura si daca are deja 39 ajungi cu el la spital cu 40…
– glicerina cu nistadin (se prepara la farmacie) – pentru curatat limba daca devine alba, cu un tifon
– spray cu apa de mare Marimar – pentru nas foarte infundat, daca nu poate respira, se pune un fas in fiecare nara si se absoarbe cu pompa
– Garmastan pentru dat pe mameloane dupa fiecare alaptare sa nu se usuce. Daca se usuca totusi si dor, se trece o zi pe Bepanthen in loc de Garmastan.
Leave a Reply